International Symposium on Grids and Clouds (ISGC) 2012

Report of Contributions

Introduction to iRODS Technology ...

Contribution ID: 2

Type: not specified

Introduction to iRODS Technology (Discussion of Basic Capabilities)

Sunday, 26 February 2012 09:00 (1 hour)

Open Discussion with Workshop P ...

Contribution ID: 3

Type: not specified

Open Discussion with Workshop Participants on Their Data Management Needs

Sunday, 26 February 2012 10:00 (30 minutes)

The Quake-Catcher Network - A...

Contribution ID: 4

Type: not specified

The Quake-Catcher Network - A Social-cyber-seismic Network Enabled through Distributed Computing

Sunday, 26 February 2012 09:00 (45 minutes)

Presenter: LAWRENCE, Jesse (Stanford University, US) **Session Classification:** Asia@home

Toward a Taiwan School Seismic N ...

Contribution ID: 5

Type: not specified

Toward a Taiwan School Seismic Network through QCN-Taiwan

Sunday, 26 February 2012 09:45 (45 minutes)

Presenter: LIANG, Wen-Tzong (Institute of Earth Sciences, Academia Sinica, TW)

Installation of iRODS Clients on P ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

Installation of iRODS Clients on Participant Systems (Windows, Mac, Linux)

Sunday, 26 February 2012 11:00 (45 minutes)

Initial Demonstration of iRODS Cl ...

Contribution ID: 7

Type: not specified

Initial Demonstration of iRODS Client Access

Sunday, 26 February 2012 11:45 (45 minutes)

QCN: From Ground Motion to ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

QCN: From Ground Motion to Real-time Hazards Products

Sunday, 26 February 2012 11:00 (45 minutes)

Presenter: LAWRENCE, Jesse (Stanford University, US)

Development of Low-cost Seismo ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

Development of Low-cost Seismometer (Palert) and Its Applications in Earthquake Early Warning

Sunday, 26 February 2012 11:45 (45 minutes)

Presenter: WU, Yih-Min (Department Geosciences, National Taiwan University, TW) Session Classification: Asia@home

Introduction to iRODS Rules and ...

Contribution ID: 10

Type: not specified

Introduction to iRODS Rules and Micro-services

Sunday, 26 February 2012 14:00 (45 minutes)

Demonstration of Federation of D ...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Demonstration of Federation of Data Grids

Sunday, 26 February 2012 14:45 (15 minutes)

Presenters: MOORE, Reagun (University of North Carolina at Chapel Hill, US); KAWAI, Yutaka (KEK, JP)

Session Classification: iRODS Workshop

Simple Rule Examples Including S ...

Contribution ID: 12

Type: not specified

Simple Rule Examples Including Soft Links and Database Queries

Sunday, 26 February 2012 15:00 (30 minutes)

QCN's Rapid Aftershock Mobilizat ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

QCN's Rapid Aftershock Mobilization Program: What We've Learned

Sunday, 26 February 2012 13:30 (45 minutes)

Presenter: CHUNG, Angela (Stanford University, US)

Hands-on Experience Session: Tes...

Contribution ID: 14

Type: not specified

Hands-on Experience Session: Testing the Latest Generation of QCN Sensors led

Sunday, 26 February 2012 14:15 (45 minutes)

Presenters: CHUNG, Angela (Stanford University, US); LAWRENCE, Jesse (Stanford University, US)

Complex Rule Examples Including ...

Contribution ID: 15

Type: not specified

Complex Rule Examples Including Scheduling and Data Processing

Sunday, 26 February 2012 16:00 (30 minutes)

SRM - iRODS Interface Development

Contribution ID: 16

Type: not specified

SRM - iRODS Interface Development

Sunday, 26 February 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: WU, Hsin-Wei (ASGC, TW) **Session Classification:** iRODS Workshop

Open Discussion of iRODS Applic ...

Contribution ID: 17

Type: not specified

Open Discussion of iRODS Applications in Digital Libraries, Data Grids, and Preservation Environments

Sunday, 26 February 2012 17:00 (30 minutes)

The Future Plan of QCN in Asia P ...

Contribution ID: 18

Type: not specified

The Future Plan of QCN in Asia Pacific

Sunday, 26 February 2012 15:30 (30 minutes)

Presenter: YEN, Eric (ASGC)

The QCN of Tomorrow and What ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

The QCN of Tomorrow and What Will It Take?

Sunday, 26 February 2012 16:00 (45 minutes)

Presenter: LAWRENCE, Jesse (Stanford University, US) **Session Classification:** Asia@home

Deployment Planning Session: Est ...

Contribution ID: 20

Type: not specified

Deployment Planning Session: Establishing QCN in SE Asia

Sunday, 26 February 2012 16:45 (45 minutes)

Presenters: GREY, Francois (CERN); LIN, Simon C. (ASGC)

CCC Sessions 1

Contribution ID: 21

Type: not specified

CCC Sessions 1

Monday, 27 February 2012 09:00 (1h 30m)

Virtual Machines and Volunteer Computing: Experience from Test4Theory and Opportunities for Earthquake Science

Presenter: GONZALEZ, Daniel Lombraña (Citizen Cyberscience Centre, CERN, CH)

CCC Session 2 Introduction to Jari...

Contribution ID: 22

Type: not specified

CCC Session 2 Introduction to Jarifa: A System for Distributed Computing on Organizational Resources, Using BOINC; Hands-on Session, Q&A

Presenter: GONZALEZ, Daniel Lombraña (Citizen Cyberscience Centre, CERN, CH)

CCC Session 2

Contribution ID: 23

Type: not specified

CCC Session 2

Monday, 27 February 2012 11:00 (1h 30m)

Introduction to Jarifa: A System for Distributed Computing on Organizational Resources, Using BOINC; Hands-on Session, Q&A

Presenter: GONZALEZ, Daniel Lombraña (Citizen Cyberscience Centre, CERN, CH)

IDGF Session 1

Contribution ID: 24

Type: not specified

IDGF Session 1

Monday, 27 February 2012 14:00 (1h 30m)

Short Introduction of IDGF and Its Services; Infrastructure with Bridged and Cloud Resources; Available Applications, Repositories and Science Gateways with Demos.

Presenters: HU, MTA SZTAKI; LOVAS, Robert

IDGF Session 2

Contribution ID: 25

Type: not specified

IDGF Session 2

Monday, 27 February 2012 16:00 (1h 30m)

Roadmap for Universities and Academic Institutes; Case Studies Particularly from the Asia-Pacific Region; Q&A

Presenters: HU, MTA SZTAKI; LOVAS, Robert

Session 1

Contribution ID: 26

Type: not specified

Session 1

Monday, 27 February 2012 09:00 (1h 30m)

Many organizations are starting to deploy cloud infrastructures to support the computational efforts of their research communities the same way that 20 years ago batch computing environments based around HPC or COTS clusters triggered the development of grid software to integrate these local clusters. This workshop will illustrate some of the current efforts to bring these private clouds together into a federated infrastructure available for systematic remote access.

Short Update Presentation (10-15 minutes each) from Cloud Activities from around the World Relating it to European and Asia Pacific

Session Classification: Cloud Interoperability Workshop

Session 2

Contribution ID: 27

Type: not specified

Session 2

Monday, 27 February 2012 11:00 (1h 30m)

Many organizations are starting to deploy cloud infrastructures to support the computational efforts of their research communities the same way that 20 years ago batch computing environments based around HPC or COTS clusters triggered the development of grid software to integrate these local clusters. This workshop will illustrate some of the current efforts to bring these private clouds together into a federated infrastructure available for systematic remote access.

Discussion around the Topic of: I Software Available for Federating Private Clouds I Standards Needed to Federate Private Clouds Infrastructure Platform Needed to Federate Private Clouds Policies Needed around Federating Private Clouds I Issues and Next Steps for Resolving Them (Morning Coffee Break on 10:30-11:00)

Session Classification: Cloud Interoperability Workshop

Introduction to the Objectives of t ...

Contribution ID: 28

Type: not specified

Introduction to the Objectives of the FIM Workshop Series and Summary of the Work Performed To-date

Monday, 27 February 2012 14:00 (1h 30m)

⊠Presentation of the Draft FIM Paper and Discussion on Recommendations ⊠Feedback on the View of FIM and Recommendations from Asian Colleagues

Presenter: JONES, Robert (CERN, CH) **Session Classification:** FIM Workshop

Progress Report on eduGAIN Serv...

Contribution ID: 29

Type: not specified

Progress Report on eduGAIN Servie Manager (Remote Presentation)

Monday, 27 February 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter:NORDH, Valter (NORDUnet/ GU, SE)Session Classification:FIM Workshop

Experience with REFEDS and edu...

Contribution ID: 30

Type: not specified

Experience with REFEDS and eduGAIN

Monday, 27 February 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: BARBERA, Roberto (INFN, IT) **Session Classification:** FIM Workshop

Status Update on the Umbrella Pro...

Contribution ID: 31

Type: not specified

Status Update on the Umbrella Project

Monday, 27 February 2012 17:00 (30 minutes)

Presenter: WEYER, Heinz J. (Paul Scherrer Institut, DE) **Session Classification:** FIM Workshop

Introduction to the WeNMR Proje ...

Contribution ID: 32

Type: not specified

Introduction to the WeNMR Project with Focus on the WeNMR Grid Infrastructure, the Virtual Research Community and the Services WeNMR Has to Offer

Monday, 27 February 2012 09:00 (30 minutes)

Introduction to the Workshop "Pr ...

Contribution ID: 33

Type: not specified

Introduction to the Workshop "Practical Use of the WeNMR Services

Monday, 27 February 2012 09:30 (30 minutes)

Predicting the Structure of A Protein-DNA Complex" Preparing the Participants Systems for the Workshop and Launching the First Protein-DNA Docking Using the HADDOCK Web Server for Macromolecular Docking

Preparing A DNA Structural Mode ...

Contribution ID: 34

Type: not specified

Preparing A DNA Structural Models for Docking Using the 3D-DART Web Server

Monday, 27 February 2012 11:00 (45 minutes)

Preparing Ambiguous Interaction ...

Contribution ID: 35

Type: not specified

Preparing Ambiguous Interaction Restraints to Drive the Docking

Monday, 27 February 2012 11:45 (45 minutes)

Analysis of the Docking Results of ...

Contribution ID: 36

Type: not specified

Analysis of the Docking Results of the First HADDOCK Docking Run Launched in the Morning

Monday, 27 February 2012 14:00 (1 hour)

Preparing New DNA Structural M...

Contribution ID: 37

Type: not specified

Preparing New DNA Structural Modals Based on the Analysis Data

Monday, 27 February 2012 15:00 (30 minutes)

Session Classification: WeNMR Workshop

Launching the Second Protein-...

Contribution ID: 38

Type: not specified

Launching the Second Protein-DNA Docking Run

Monday, 27 February 2012 16:00 (30 minutes)

Session Classification: WeNMR Workshop

Opening Discussion on the Dockin ...

Contribution ID: 39

Type: not specified

Opening Discussion on the Docking Results, the Use of HADDOCK and WeNMR in General

Monday, 27 February 2012 16:30 (1 hour)

Session Classification: WeNMR Workshop

Session 1 - Status and Plans of Sus ...

Contribution ID: 40

Type: not specified

Session 1 - Status and Plans of Sustainability

Monday, 27 February 2012 09:00 (1h 30m)

⊠CHAIN Sustainability Guidelines ⊠CLARA/GISELA and LA ⊠Asia Pacific Issues on Sustainability ⊠Discussion

Session 1 - Status and Plans of Sus ...

Contribution ID: 41

Type: not specified

Session 1 - Status and Plans of Sustainability

Monday, 27 February 2012 11:00 (1h 30m)

⊠CHAIN Sustainability Guidelines ⊠CLARA/GISELA and LA ⊠Asia Pacific Issues on Sustainability ⊠Discussion

Session 2 – Status and Plans of Int ...

Contribution ID: 42

Type: not specified

Session 2 - Status and Plans of Interoperability

Monday, 27 February 2012 14:00 (1h 30m)

Current Status and Plans of EGI, GARUDA, CNGrid, OSG, OurGrid
Development and Uptake of Standards for Interoperability: OGF/GIN, EMI, SAGA, etc.
Science Gateways and Authentication & Authorisation Infrastructures
Candidate VRCs for A World-wide Demonstration
Discussion and Outlook

Session 2 – Status and Plans of Int ...

Contribution ID: 43

Type: not specified

Session 2 - Status and Plans of Interoperability

Monday, 27 February 2012 16:00 (1h 30m)

Current Status and Plans of EGI, GARUDA, CNGrid, OSG, OurGrid
Development and Uptake of Standards for Interoperability: OGF/GIN, EMI, SAGA, etc.
Science Gateways and Authentication & Authorisation Infrastructures
Candidate VRCs for A World-wide Demonstration
Discussion and Outlook

Opening Ceremony

Contribution ID: 44

Type: not specified

Opening Ceremony

Tuesday, 28 February 2012 09:00 (30 minutes)

Presenters: LIN, Simon C. (ASGC); NEWHOUSE, Steven (EGI.eu, NL) **Session Classification:** Opening Ceremony & Opening Speeches

Opening Speeches: Retrospective...

Contribution ID: 45

Type: not specified

Opening Speeches: Retrospective on ISGC over the Last Decade

Tuesday, 28 February 2012 09:30 (15 minutes)

Presenter: JONES, Robert (CERN, CH)

Opening Speeches: Overview of Cu...

Contribution ID: 46

Type: not specified

Opening Speeches:Overview of Current Activities in Europe

Tuesday, 28 February 2012 09:45 (15 minutes)

Presenter: NEWHOUSE, Steven (EGI.eu, NL)

Opening Speeches: Overview of C ...

Contribution ID: 47

Type: not specified

Opening Speeches: Overview of Current Activities in the USA

Tuesday, 28 February 2012 10:00 (15 minutes)

Presenter: WHITE, Victoria (Fermilab, US)

Opening Speeches:Overview of Cu...

Contribution ID: 48

Type: not specified

Opening Speeches:Overview of Current Activities in Asia Pacific

Tuesday, 28 February 2012 10:15 (15 minutes)

Presenter: LIN, Simon C. (ASGC)

e-Science Activities in Taiwan

Contribution ID: 49

Type: not specified

e-Science Activities in Taiwan

Tuesday, 28 February 2012 11:30 (20 minutes)

Presenters: YEN, Eric (ASGC); LIN, Simon C. (ASGC)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

RENKEI: Middleware Enabling Re...

Contribution ID: 50

Type: not specified

RENKEI: Middleware Enabling Resource Federation for e-Science

Tuesday, 28 February 2012 11:50 (20 minutes)

Presenter: AIDA, Kento (National Institute of Informatics)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

e-Science Activities in India

Contribution ID: 51

Type: not specified

e-Science Activities in India

Tuesday, 28 February 2012 12:10 (20 minutes)

Presenter: LAVETI, Ramesh Naidu (C-DAC)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

MYRENCLOUD: Enhancing E-...

Contribution ID: 52

Type: not specified

MYRENCLOUD: Enhancing E-Science Research Activities in Malaysia

Tuesday, 28 February 2012 12:30 (30 minutes)

Presenter: NAPIS, Suhaimi (Universiti Putra Malaysia)Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

The CMS Online Cluster: Setup, O ...

Contribution ID: 53

Type: not specified

The CMS Online Cluster: Setup, Operation and Maintenance of an Evolving Cluster

Tuesday, 28 February 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: COARASA, Jose Antonio (CERN, CH) **Session Classification:** Operation & Management

Live Process Migration for Load B...

Contribution ID: 54

Type: not specified

Live Process Migration for Load Balancing and/or Fault Tolerance

Tuesday, 28 February 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: REBER, Adrian (Hochschule Esslingen - University of Applied Sciences, DE)Session Classification: Operation & Management

Peta-scale Data Management Syst ...

Contribution ID: 55

Type: not specified

Peta-scale Data Management System Building Block for DCI

Tuesday, 28 February 2012 14:40 (25 minutes)

Presenter: LAI, Ookey (ASGC, TW)

Session Classification: Operation & Management

Integrated Support for DCIs, Tech...

Contribution ID: 56

Type: not specified

Integrated Support for DCIs, Technology Providers and User Communities - Processes and Tools

Tuesday, 28 February 2012 15:05 (25 minutes)

Presenter:ANTONI, Torsten (KIT, DE)Session Classification:Operation & Management

Definition of Seismic and Tsunami ...

Contribution ID: 57

Type: not specified

Definition of Seismic and Tsunami Hazard Scenarios by Exploiting EU-IndiaGrid e-Infrastructures

Tuesday, 28 February 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: PERESAN, Antonella (Department of Geosciences, University of Trieste, IT) **Session Classification:** Earth Sciences, Environmental Changes & Disaster Mitigation

The Current Status of Earthquake ...

Contribution ID: 58

Type: not specified

The Current Status of Earthquake and Tsunami Monitoring Systems in the Philippines

Tuesday, 28 February 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: BAUTISTA, Bart (PHIVOLCS, PH)

Session Classification: Earth Sciences, Environmental Changes & Disaster Mitigation

Porting the WRF Model to Eumed ...

Contribution ID: 59

Type: not specified

Porting the WRF Model to EumedGrid and Simulation of Air Quality in Urban Zones

Tuesday, 28 February 2012 14:40 (20 minutes)

Presenter:AMRANI, Chaker EL (Abdelmalek Essaadi University, MA)Session Classification:Earth Sciences, Environmental Changes & Disaster Mitigation

WRF Weather Simulation on Grid

Contribution ID: 60

Type: not specified

WRF Weather Simulation on Grid

Tuesday, 28 February 2012 15:00 (30 minutes)

Presenter: SUN, Yun-Pin (ASGC, TW)

Session Classification: Earth Sciences, Environmental Changes & Disaster Mitigation

FermiGrid and FermiCloud Update

Contribution ID: 61

Type: not specified

FermiGrid and FermiCloud Update

Tuesday, 28 February 2012 16:00 (20 minutes)

Presenter: CHADWICK, Keith (Fermilab, US)

The Design of Fault Management F ...

Contribution ID: 62

Type: not specified

The Design of Fault Management Framework for Green Cloud

Tuesday, 28 February 2012 16:20 (20 minutes)

Presenter: CHALERMARREWONG, Thanyalak (King Mongkut's University of Technology Thonburi, TH)

Grids and Clouds of GSDC

Contribution ID: 63

Type: not specified

Grids and Clouds of GSDC

Tuesday, 28 February 2012 16:40 (20 minutes)

Presenter: KIM, Beob Kyun (KISTI, KR)

Grid/Cloud the Resource Federation

Contribution ID: 64

Type: not specified

Grid/Cloud the Resource Federation

Tuesday, 28 February 2012 17:00 (30 minutes)

Presenter: LEE, Felix (ASGC, TW)

Seasonal Forecast Modeling Appli...

Contribution ID: 65

Type: not specified

Seasonal Forecast Modeling Application on the GARUDA Grid Infrastructure

Tuesday, 28 February 2012 16:00 (20 minutes)

Presenter: LAVETI, Ramesh Naidu (C-DAC)

Session Classification: Earth Sciences, Environmental Changes & Disaster Mitigation

The HSP, the QCN, and the Drago ...

Contribution ID: 66

Type: not specified

The HSP, the QCN, and the Dragon: Developing Inquiry-based QCN Instructional Modules in Taiwan

Tuesday, 28 February 2012 16:20 (20 minutes)

Presenter:CHEN, Kate Huihsuan (National Taiwan Normal University, TW)Session Classification:Earth Sciences, Environmental Changes & Disaster Mitigation

Panel Discussion

Contribution ID: 67

Type: not specified

Panel Discussion

Tuesday, 28 February 2012 17:00 (30 minutes)

Presenter: LIN, Simon C. (ASGC)

Session Classification: Earth Sciences, Environmental Changes & Disaster Mitigation

No Title

Contribution ID: 68

Type: not specified

No Title

Tuesday, 28 February 2012 16:40 (20 minutes)

Presenter: LAWRENCE, Jesse (Stanford University, US)

Session Classification: Earth Sciences, Environmental Changes & Disaster Mitigation

WeNMR: Bringing Grid (and Clou ...

Contribution ID: 69

Type: not specified

WeNMR: Bringing Grid (and Cloud) Computing to a Worldwide Structural Biology Community

Wednesday, 29 February 2012 09:00 (45 minutes)

Presenter:BONVIN, Alexandre M.J.J. (Utrecht University)Session Classification:Keynote Speech

Understanding the Planetary Life S ...

Contribution ID: 70

Type: not specified

Understanding the Planetary Life Support System: Next Generation Science in the Ocean Basins

Wednesday, 29 February 2012 09:45 (30 minutes)

Presenter: DELANEY, John R. (University of Washington, US) **Session Classification:** Keynote Speech

e-Science Activities in China

Contribution ID: 71

Type: not specified

e-Science Activities in China

Wednesday, 29 February 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter: CHEN, Gang (Institute Of High Energy Physics) **Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

Progress Report on Thailand e-...

Contribution ID: 72

Type: not specified

Progress Report on Thailand e-Science Infrastructure Consortium

Wednesday, 29 February 2012 11:30 (30 minutes)

Presenter: SRICHAIKUL, Piyawut (NECTEC, TH) **Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

Support e-Science Activities in Ind...

Contribution ID: 73

Type: not specified

Support e-Science Activities in Indonesia

Wednesday, 29 February 2012 12:00 (15 minutes)

Presenter: SUHARDIMAN, basuk (itb)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

Status of e-Science Activities in M...

Contribution ID: 74

Type: not specified

Status of e-Science Activities in Mongolia

Wednesday, 29 February 2012 12:15 (15 minutes)

Presenter: BAASAN, Nergui (Mongolian Academy of Sciences, MN) **Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

Bootstrapping IaaS and PaaS Security

Contribution ID: 75

Type: not specified

Bootstrapping IaaS and PaaS Security

Wednesday, 29 February 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: JENSEN, Jens (STFC RAL, UK) **Session Classification:** Cloud Security

Remote Attestations in Cloud Com ...

Contribution ID: 76

Type: not specified

Remote Attestations in Cloud Computing: Model and Implementation

Wednesday, 29 February 2012 14:30 (30 minutes)

Presenter:RUAN, Anbang (University of Oxford, UK)Session Classification:Cloud Security

User Centric Identity for Grids and ...

Contribution ID: 77

Type: not specified

User Centric Identity for Grids and Clouds

Wednesday, 29 February 2012 15:00 (15 minutes)

Presenter: MATYSKA, Ludek (CESNET) **Session Classification:** Cloud Security

Cloud Computing Security Risks a ...

Contribution ID: 78

Type: not specified

Cloud Computing Security Risks and Best Defenses

Wednesday, 29 February 2012 15:15 (15 minutes)

Presenter: JENG, Albert B. (National Taiwan University, TW) **Session Classification:** Cloud Security

Drug Design for KEGG Pathways ...

Contribution ID: 79

Type: not specified

Drug Design for KEGG Pathways with Answer Set Programming

Wednesday, 29 February 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: SEIPEL, Dietmar (University of Würzburg, DE)

Session Classification: Biomedicine & Life Sciences Applications

Applications of Particle Therapy S...

Contribution ID: 80

Type: not specified

Applications of Particle Therapy Simulation on GRID Environments

Wednesday, 29 February 2012 14:30 (30 minutes)

Presenter: ASO, Tsukasa (Toyama National College of Technology, JP) **Session Classification:** Biomedicine & Life Sciences Applications

GVSS Portal: A Fully Functional H...

Contribution ID: 81

Type: not specified

GVSS Portal: A Fully Functional High throughput Screening Web-based Service

Wednesday, 29 February 2012 15:00 (30 minutes)

Presenter: WANG, Hsi-Kai (ASGC, TW)

Session Classification: Biomedicine & Life Sciences Applications

Universal Grid User Interface (UGI ...

Contribution ID: 82

Type: not specified

Universal Grid User Interface (UGI) for Multiple Grids and Clouds

Wednesday, 29 February 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: KAWAI, Yutaka (KEK, JP)

Session Classification: Middleware & Interoperability

Abridging Scientific Communities...

Contribution ID: 83

Type: not specified

Abridging Scientific Communities Integration with a General Purpose Grid and Cloud Portal

Wednesday, 29 February 2012 14:30 (30 minutes)

Presenter: CESINI, Daniele (INFN-CNAF)

Session Classification: Middleware & Interoperability

Discovering Infrastructure Service ...

Contribution ID: 84

Type: not specified

Discovering Infrastructure Services with EMI Registry (EMIR)

Wednesday, 29 February 2012 15:00 (15 minutes)

Presenter: MEMON, Shiraz (Forschungszentrum Jülich GmbH, DE) **Session Classification:** Middleware & Interoperability

Multi-Grid Job Scheduling

Contribution ID: 85

Type: not specified

Multi-Grid Job Scheduling

Wednesday, 29 February 2012 15:15 (15 minutes)

Presenter: RIEGER, Klaus (ARI-ZAH, University of Heidelberg, DE) **Session Classification:** Middleware & Interoperability

OpenScience: An Open Software a ...

Contribution ID: 86

Type: not specified

OpenScience: An Open Software and Social Network for Science

Wednesday, 29 February 2012 16:00 (18 minutes)

Presenter: MEGLIO, Alberto DI (CERN, CH)

Session Classification: Business Models & Sustainability

Sustainability Models for Voluntee ...

Contribution ID: 87

Type: not specified

Sustainability Models for Volunteer Cloud Computing

Wednesday, 29 February 2012 16:18 (18 minutes)

Presenter: GREY, Francois (CERN)

Session Classification: Business Models & Sustainability

A Business Model Approach for a ...

Contribution ID: 88

Type: not specified

A Business Model Approach for a Sustainable Grid Infrastructure in Germany

Wednesday, 29 February 2012 16:36 (18 minutes)

Presenter: ANTONI, Torsten (KIT, DE) **Session Classification:** Business Models & Sustainability

A Sustainable Future is in the Han...

Contribution ID: 89

Type: not specified

A Sustainable Future is in the Hands of RedCLARA and the Latin American NRENs

Wednesday, 29 February 2012 16:54 (18 minutes)

Presenter: BARBERA, Roberto (INFN, IT)

Session Classification: Business Models & Sustainability

Mediation Effect of Knowledge Ma...

Contribution ID: 90

Type: not specified

Mediation Effect of Knowledge Management in the Relationship between Technology and Organizational Effectiveness – an Empirical Study of Mongolian Academy of Sciences

Wednesday, 29 February 2012 17:12 (18 minutes)

Presenter: DORJGOTOV, Battogtokh (Mongolian Academy of Sciences, MN) **Session Classification:** Business Models & Sustainability

On the Performance Enhancement ...

Contribution ID: 91

Type: not specified

On the Performance Enhancement of WISDOM Production Environment

Wednesday, 29 February 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: QUANG, Bui THE (Institut de la Francophonie pour l'Informatique, VN)Session Classification: Biomedicine & Life Sciences Applications

Multiscale Simulations of Complex ...

Contribution ID: 92

Type: not specified

Multiscale Simulations of Complex Materials Basing on UNICORE Workflows

Wednesday, 29 February 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: BOZIC, Stefan (KIT, DE)

Session Classification: Biomedicine & Life Sciences Applications

Cloud Computing for Medical Res...

Contribution ID: 93

Type: not specified

Cloud Computing for Medical Research and Healthcare

Wednesday, 29 February 2012 17:00 (30 minutes)

Presenter: LI, Yu-Chuan (Taipei Medical University, TW)

Session Classification: Biomedicine & Life Sciences Applications

Status of the Adoption of a SAML-...

Contribution ID: 94

Type: not specified

Status of the Adoption of a SAML-XACML Profile for Authorization Interoperability across Grid Middleware

Wednesday, 29 February 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: CHADWICK, Keith (Fermilab, US)

Session Classification: Standards Adoption (Part of the Middleware & Interoperability Track)

Transparent Collaboration of Grid ...

Contribution ID: 95

Type: not specified

Transparent Collaboration of GridRPC Middleware Using the OGF Standardized GridRPC Data Management API

Wednesday, 29 February 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: CANIOU, Yves (University of Lyon, INRIA, CNRS, FR)

Session Classification: Standards Adoption (Part of the Middleware & Interoperability Track)

EGI Federated Clouds: Standards...

Contribution ID: 96

Type: not specified

EGI Federated Clouds: Standards Adoption Roadmap

Wednesday, 29 February 2012 17:00 (30 minutes)

Presenter: DRESCHER, Michel (EGI.eu, NL)

Session Classification: Standards Adoption (Part of the Middleware & Interoperability Track)

Extreme Data-Intensive Scientific ...

Contribution ID: 97

Type: not specified

Extreme Data-Intensive Scientific Computing

Thursday, 1 March 2012 09:00 (45 minutes)

Presenter: SZALAY, Alexander S. (Johns Hopkins University, US) **Session Classification:** Keynote Speech

Petascale Computing on Tsubame ...

Contribution ID: 98

Type: not specified

Petascale Computing on Tsubame 2.0 towards the National High Performance Computing Infrastructure (HPCI) in Japan

Thursday, 1 March 2012 09:45 (45 minutes)

Presenter: MATSUOKA, Satoshi (Tokyo Institute of Technology, JP) **Session Classification:** Keynote Speech

e-Science Activities in Australia

Contribution ID: 99

Type: not specified

e-Science Activities in Australia

Thursday, 1 March 2012 11:00 (18 minutes)

Presenter: MOLONEY, Glenn (University of Melbourne, NeCTAR, AU) **Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

e-Science Activities in KISTI/Korea

Contribution ID: 100

Type: not specified

e-Science Activities in KISTI/Korea

Thursday, 1 March 2012 11:18 (18 minutes)

Presenter: HWANG, Soonwook (Korea Institute of Science and Technology Information) **Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

e-Science Activities in Philippines

Contribution ID: 101

Type: not specified

e-Science Activities in Philippines

Thursday, 1 March 2012 11:36 (18 minutes)

Presenters: VILLORENTE, Denis F. (ASTI, PH); BANZON, Peter Antonio (ASTI, PH) **Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

News on Grids and Cloud Activiti...

Contribution ID: 102

Type: not specified

News on Grids and Cloud Activities in Vietnam

Thursday, 1 March 2012 11:54 (18 minutes)

Presenter: NGUYEN, Hong-Quang (IFI, VN)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

e-Science Activities in NUS/ Singa...

Contribution ID: 103

Type: not specified

e-Science Activities in NUS/ Singapore

Thursday, 1 March 2012 12:12 (18 minutes)

Presenter: TAN, Tin Wee (National Supercomputing Centre) **Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

EMI Security Directions

Contribution ID: 104

Type: not specified

EMI Security Directions

Thursday, 1 March 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: WHITE, John (NeIC)

Security Token Service - Transfor ...

Contribution ID: 105

Type: not specified

Security Token Service - Transforming the Existing User Credentials for the Grid

Thursday, 1 March 2012 14:30 (30 minutes)

Presenter: MIKKONEN, Henri (Helsinki Institute of Physics, FI)

A Grid Security Architecture for A ...

Contribution ID: 106

Type: not specified

A Grid Security Architecture for AliEn

Thursday, 1 March 2012 15:00 (15 minutes)

Presenter: SCHREINER, Steffen (CERN, CH)

The Grid Goes "Social": Extending...

Contribution ID: 107

Type: not specified

The Grid Goes "Social": Extending Authentication to Members of Social Networks

Thursday, 1 March 2012 15:15 (15 minutes)

Presenter: ROTONDO, Riccardo (GARR, IT)

Investigation of Storage Systems f...

Contribution ID: 108

Type: not specified

Investigation of Storage Systems for Use in Grid Applications

Thursday, 1 March 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: CHADWICK, Keith (Fermilab, US)

Session Classification: Data Management

EMI, the Second Year

Contribution ID: 109

Type: not specified

EMI, the Second Year

Thursday, 1 March 2012 14:30 (30 minutes)

Presenter: FUHRMANN, Patrick (DESY/dCache.org)

dCache, Agile Adoption of Storage ...

Contribution ID: 110

Type: not specified

dCache, Agile Adoption of Storage Technology

Thursday, 1 March 2012 15:00 (15 minutes)

Presenter: MILLAR, Paul (DESY)

A Novel Data Analysis Service Ori ...

Contribution ID: 111

Type: not specified

A Novel Data Analysis Service Oriented Architecture Using R Statistics Engine

Thursday, 1 March 2012 15:15 (15 minutes)

Presenter: LEE, Rich (National Taipei University of Technology)

HTC Job Processing on Spot Insta ...

Contribution ID: 112

Type: not specified

HTC Job Processing on Spot Instances

Thursday, 1 March 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: YEOM, Heon Y. (Seoul National University, KR) **Session Classification:** High Throughput Computing

DIRAC Project for Managing Distr ...

Contribution ID: 113

Type: not specified

DIRAC Project for Managing Distributed Computing Resources

Thursday, 1 March 2012 14:30 (30 minutes)

Presenter:TSAREGORODTSEV, Andrei (CPPM-IN2P3-CNRS)Session Classification:High Throughput Computing

Experience with the ADCoS

Contribution ID: 114

Type: not specified

Experience with the ADCoS

Thursday, 1 March 2012 15:00 (15 minutes)

Presenter: HOU, Suen (Institute of Physics, Academia Sinica, TW) **Session Classification:** High Throughput Computing

HTCaaS(HTC as a Service): A ...

Contribution ID: 115

Type: not specified

HTCaaS(HTC as a Service): A Large-scale HTC Problem Solving Environment Using Distributed and Heterogeneous Infrastructures

Thursday, 1 March 2012 15:15 (15 minutes)

Presenter: KIM, Seokkyoo (KISTI, KR) **Session Classification:** High Throughput Computing

From IPv4 to Eternity - the HEPiX ...

Contribution ID: 116

Type: not specified

From IPv4 to Eternity - the HEPiX IPv6 Working Group

Thursday, 1 March 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: KELSEY, David (STFC-RAL)

Session Classification: Security & Networking

IPv6 Deployment in Tier2 Site in F...

Contribution ID: 117

Type: not specified

IPv6 Deployment in Tier2 Site in FZU in Prague

Thursday, 1 March 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: ELIAS, Marek (Institute of Physics AS CR, v. v. i. (FZU), CZ) **Session Classification:** Security & Networking

EGI Security Monitoring

Contribution ID: 118

Type: not specified

EGI Security Monitoring

Thursday, 1 March 2012 17:00 (15 minutes)

Presenter: MA, Mingchao (STFC-RAL, UK)

Session Classification: Security & Networking

Identity Management in Open Scie ...

Contribution ID: 119

Type: not specified

Identity Management in Open Science Grid

Thursday, 1 March 2012 17:15 (15 minutes)

Presenter: CHADWICK, Keith (Fermilab, US) **Session Classification:** Security & Networking

A Data Engine for Grid Science Ga...

Contribution ID: 120

Type: not specified

A Data Engine for Grid Science Gateways Enabling Easy Transfer and Data Sharing

Thursday, 1 March 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: ROTONDO, Riccardo (GARR, IT)

The Application on Distributed Da...

Contribution ID: 121

Type: not specified

The Application on Distributed Database for Massive Sensor Data – A Case Study on SELENE(Kaguya) Spectral Profiler Data

Thursday, 1 March 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: KU, Wen-yuan (Feng Chia University, TW) **Session Classification:** Data Management

Performance and Stability of the C ...

Contribution ID: 122

Type: not specified

Performance and Stability of the Chelonia Storage System

Thursday, 1 March 2012 17:00 (15 minutes)

Presenter:TOOR, Salman Zubair (Uppsala University, SE)Session Classification:Data Management

The Storage Application and Deve...

Contribution ID: 123

Type: not specified

The Storage Application and Development Based on iRODS

Thursday, 1 March 2012 17:15 (15 minutes)

Presenter: WU, Hsin-Wei (ASGC, TW)

Supermassive Black Hole Binaries ...

Contribution ID: 124

Type: not specified

Supermassive Black Hole Binaries in High Performance Massively Parallel Direct N-body Simulations on Large GPU Clusters

Thursday, 1 March 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: SPURZEM, Rainer (Chinese Academy of Sciences, CN)Session Classification: High Performance, Manycore & GPU Computing

Programming the Next Generation ...

Contribution ID: 125

Type: not specified

Programming the Next Generation GPGPU

Thursday, 1 March 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: SEE, Simon (Nanyang Tech Univ and Shanghai Jiaotong Univ., SG)Session Classification: High Performance, Manycore & GPU Computing

Automotive Grid Malaysia Experie ...

Contribution ID: 126

Type: not specified

Automotive Grid Malaysia Experience

Thursday, 1 March 2012 17:00 (15 minutes)

Presenter: HASAN, Saliza (MIMOS, MY)

Session Classification: High Performance, Manycore & GPU Computing

Python for Grid-, Cloud-, and ...

Contribution ID: 127

Type: not specified

Python for Grid-, Cloud-, and High-Performance-Computing

Thursday, 1 March 2012 17:15 (15 minutes)

Presenter:SCHREIBER, Andreas (German Aerospace Center)Session Classification:High Performance, Manycore & GPU Computing

EGI Federated Cloud Infrastructure

Contribution ID: 128

Type: not specified

EGI Federated Cloud Infrastructure

Friday, 2 March 2012 09:00 (30 minutes)

Presenter: DRESCHER, Michel (EGI.eu, NL)

Virtualization Infrastructure for D ...

Contribution ID: 129

Type: not specified

Virtualization Infrastructure for Developing and Testing Grid Middleware at CERN

Friday, 2 March 2012 09:30 (30 minutes)

Presenter: AIMAR, Alberto (CERN, CH)

vcluster: A Framework for Auto S...

Contribution ID: 130

Type: not specified

vcluster: A Framework for Auto Scalable Virtual Cluster System in Heterogeneous Clouds

Friday, 2 March 2012 10:00 (15 minutes)

Presenter: NOH, Seo-Young (KISTI, KR)

The CONTRAIL Approach to Clou...

Contribution ID: 131

Type: not specified

The CONTRAIL Approach to Cloud Federations

Friday, 2 March 2012 10:15 (15 minutes)

Presenter: JENSEN, Jens (STFC RAL, UK)

Constant Monitoring of Multi-site ...

Contribution ID: 132

Type: not specified

Constant Monitoring of Multi-site Network Connectivity at the Tokyo Tier2 Center

Friday, 2 March 2012 09:00 (30 minutes)

Presenter:NAKAMURA, Tomoaki (KEK)Session Classification:HEP Applications

Evolution of the ATLAS Data and ...

Contribution ID: 133

Type: not specified

Evolution of the ATLAS Data and Computing Model for a Tier2 in the EGI Infrastructure

Friday, 2 March 2012 09:30 (30 minutes)

Presenter: ÁLVARO, Fernández Casaní (IFIC (CSIC/UV), ES)

Session Classification: HEP Applications

Need for the 3-Tiers Data Structur...

Contribution ID: 134

Type: not specified

Need for the 3-Tiers Data Structure at A Site

Friday, 2 March 2012 10:00 (30 minutes)

Presenter: OZEROV, Dmitry (DESY, DE) **Session Classification:** HEP Applications

Volunteer Cloud Computing

Contribution ID: 135

Type: not specified

Volunteer Cloud Computing

Friday, 2 March 2012 09:00 (30 minutes)

Presenter: GONZALEZ, Daniel Lombraña (Citizen Cyberscience Centre, CERN, CH) **Session Classification:** Distributed Volunteer & Desktop Grid Computing

Experiences with the University of ...

Contribution ID: 136

Type: not specified

Experiences with the University of Westminster Desktop Grid

Friday, 2 March 2012 09:30 (30 minutes)

Presenter: WINTER, Stephen (University of Westminster, UK)Session Classification: Distributed Volunteer & Desktop Grid Computing

One Year of International Desktop ...

Contribution ID: 137

Type: not specified

One Year of International Desktop Grid Federation

Friday, 2 March 2012 10:00 (30 minutes)

Presenter: EMMEN, Ad (IDGF/ AlmereGrid, NL)

Session Classification: Distributed Volunteer & Desktop Grid Computing

A Tool for Collaborative Rule-...

Contribution ID: 138

Type: not specified

A Tool for Collaborative Rule-Based Morpheme Annotation

Friday, 2 March 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter: SEIPEL, Dietmar (University of Würzburg, DE)Session Classification: Humanities & Social Sciences Applications

Memory Effect on the Voter Model...

Contribution ID: 139

Type: not specified

Memory Effect on the Voter Model as Non-equilibrium Statistical Systems

Friday, 2 March 2012 11:30 (30 minutes)

Presenter: LIN, Chai-Yu (National Chung Cheng University, TW)Session Classification: Humanities & Social Sciences Applications

Crossing the Digital Divide throug...

Contribution ID: 140

Type: not specified

Crossing the Digital Divide through Dissemination

Friday, 2 March 2012 12:00 (30 minutes)

Presenter: GATER, Catherine (EGI.eu, NL)

Session Classification: Humanities & Social Sciences Applications

ATLAS Distributed Computing Op ...

Contribution ID: 141

Type: not specified

ATLAS Distributed Computing Operations in the First Two Years of Data Taking

Friday, 2 March 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter: UEDA, Ikuo (ICEPP, University of Tokyo, JP) **Session Classification:** HEP Applications

Computing at Belle II

Contribution ID: 142

Type: not specified

Computing at Belle II

Friday, 2 March 2012 11:30 (30 minutes)

Presenter: HARA, Takanori (High Energy Accelerator Research Organization (KEK)) **Session Classification:** HEP Applications

Use of the Virtualized HPC Infrast ...

Contribution ID: 143

Type: not specified

Use of the Virtualized HPC Infrastructure of Novosibirsk Scientific Center for Running Production Analysis for HEP Experiments at BINP

Friday, 2 March 2012 12:00 (30 minutes)

Presenter: SUKHAREV, Andrey (Budker Institute of Nuclear Physics, RU) **Session Classification:** HEP Applications

DC at Putra : An Experience in Int...

Contribution ID: 144

Type: not specified

DC at Putra : An Experience in Integrating Desktop and Service Grid in Campus Grid Environment at University Putra Malaysia

Friday, 2 March 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter: SJAUGI, Muhammad Farhan (NVG Scientific Sdn Bhd, SG)Session Classification: Distributed Volunteer & Desktop Grid Computing

A Push-Based Desktop Grid Syste ...

Contribution ID: 145

Type: not specified

A Push-Based Desktop Grid System for Connect6 Applications

Friday, 2 March 2012 11:30 (30 minutes)

Presenter: HSIEH, Chih-Wei (National Chiao Tung University, TW)Session Classification: Distributed Volunteer & Desktop Grid Computing

Status of Grids and Clouds in ITB ...

Contribution ID: 146

Type: not specified

Status of Grids and Clouds in ITB 2011

Friday, 2 March 2012 12:00 (30 minutes)

Presenter: SUHARDIMAN, basuk (itb)

Session Classification: Distributed Volunteer & Desktop Grid Computing

Towards an Execution Model for H ...

Contribution ID: 147

Type: not specified

Towards an Execution Model for HPC Clouds

Friday, 2 March 2012 12:30 (45 minutes)

Presenter: STERLING, Thomas (Indiana University, US) **Session Classification:** Keynote Speech