# **International Symposium on Grid Computing (ISGC) 2006**

### **Report of Contributions**

Introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Introduction

Monday, 1 May 2006 09:00 (15 minutes)

**Session Classification:** Introduction to Grids and to EGEE

Contribution ID: 2 Type: not specified

### What is Grid Computing?

Monday, 1 May 2006 09:15 (30 minutes)

**Presenter:** MINETER, Mike (National e-Science Centre, UK)

**Session Classification:** Introduction to Grids and to EGEE

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### An Overview of the EGEE Project and Middleware

Monday, 1 May 2006 09:45 (30 minutes)

Presenter: SIPOS, Gergely (EGI)

**Session Classification:** Introduction to Grids and to EGEE

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### Authentication, Authorization and Security

Monday, 1 May 2006 10:15 (30 minutes)

**Presenter:** MINETER, Mike (National e-Science Centre, UK)

**Session Classification:** Introduction to Grids and to EGEE

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

### **Using Your Certificate for Simple Job Submission**

Monday, 1 May 2006 11:00 (1 hour)

**Session Classification:** Practical-introduction to the EGEE Middleware

Contribution ID: 6 Type: not specified

### **Using Your Certificate for Simple Job Submission**

Monday, 1 May 2006 12:00 (45 minutes)

**Session Classification:** Practical-introduction to the EGEE Middleware

Data Management

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

### **Data Management**

Monday, 1 May 2006 13:30 (1 hour)

**Session Classification:** Practical-introduction to the EGEE Middleware

Contribution ID: 8 Type: not specified

### **Putting It All Together**

Monday, 1 May 2006 14:30 (45 minutes)

**Session Classification:** Practical-introduction to the EGEE Middleware

Contribution ID: 9 Type: not specified

### **Open Science Grid and EGEE Interoperation**

Monday, 1 May 2006 15:30 (30 minutes)

Presenter: PORDES, Ruth (Fermi National Accelerator Laboratory)

**Session Classification:** Putting It All Together

Contribution ID: 10 Type: not specified

# "Grid-enabling" Applications Using P-GRADE and GEMLCA

Monday, 1 May 2006 16:00 (1h 15m)

Presenter: SIPOS, Gergely (EGI)

**Session Classification:** Putting It All Together

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### **EGEE** in Taiwan

Monday, 1 May 2006 17:15 (30 minutes)

**Presenter:** CHANG, Chih-Chiang (Academia Sinica)

**Session Classification:** Putting It All Together

Contribution ID: 12 Type: not specified

### **Closing Discussion**

Monday, 1 May 2006 17:45 (15 minutes)

**Session Classification:** Putting It All Together

Contribution ID: 13 Type: not specified

# Service-Oriented Science: Scaling eScience Impact (Remote Presentation)

Tuesday, 2 May 2006 09:00 (1 hour)

Service-Oriented Science: Scaling...

Presenter: Prof. FOSTER, Ian (The University of Chicago)

**Session Classification:** Opening Ceremony & Keynote Speech

Contribution ID: 14 Type: not specified

# The Pilot WLCG Service - Last Steps before Full Production Services

Tuesday, 2 May 2006 10:30 (40 minutes)

**Presenter:** SHIERS, Jamie (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 15 Type: not specified

# NAREGI Project — the Japanese National Research Grid Infrastructure for CyberScience

Tuesday, 2 May 2006 11:10 (20 minutes)

Presenter: MATSUOKA, Satoshio (NAREGI)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 16 Type: not specified

# ChinaGrid and Its Impact to Research and Education in China

Tuesday, 2 May 2006 11:30 (20 minutes)

Presenter: JIN, Hai (China Grid)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### **Grid Activities in Taiwan**

Tuesday, 2 May 2006 11:50 (20 minutes)

**Presenter:** YEN, Eric (ASGC)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 18 Type: not specified

### **Grid Computing Developments in India**

Tuesday, 2 May 2006 12:10 (20 minutes)

**Presenter:** DHEKNE, Shri P.S. (Bhabha Atomic Research Centre (BARC))

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 19 Type: not specified

# High-Energy Physicists and the Grid: Expectations, Realism, Prospects

Tuesday, 2 May 2006 13:30 (30 minutes)

Presenter: BARBERIS, Dario (CERN)

Session Classification: Application-HEP Analysis

Contribution ID: 20 Type: not specified

### **CMS Data Analysis**

Tuesday, 2 May 2006 14:00 (30 minutes)

Presenter: BAUERDICK, Lothar (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Application-HEP Analysis

Contribution ID: 21 Type: not specified

# Ganga - a Job Management and Optimising Tool for Submission to the Grid

Tuesday, 2 May 2006 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** MAIER, Andrew (CERN)

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Application-HEP Analysis}$ 

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### **CDF Data Production Model**

Tuesday, 2 May 2006 15:00 (30 minutes)

Presenter: HOU, Suen (Academia Sinica)

Session Classification: Application-HEP Analysis

Contribution ID: 23 Type: not specified

# Whole Genome Design and Modeling for Biomedical and Biotech Applications

Tuesday, 2 May 2006 16:00 (30 minutes)

Presenter: CHANG, Chuan-Hsiung (National Yang-Ming University)

Session Classification: Application-Biomedicine

Contribution ID: 24 Type: not specified

### Deploying a Novel Web Server for the Prediction of Ligand Binding Sites on the Grid Architecture

Tuesday, 2 May 2006 16:30 (30 minutes)

Presenter: LIN, Jung-Hsin (National Taiwan University)

Session Classification: Application-Biomedicine

Contribution ID: 25 Type: not specified

### **ACGT, SHARE, BioInfoGrid Projects**

Tuesday, 2 May 2006 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** LEGRE, Yannick (OPERAS)

Session Classification: Application-Biomedicine

Contribution ID: 26 Type: not specified

### The Open Science Grid - One Grid Among Many

Wednesday, 3 May 2006 09:00 (40 minutes)

Presenter: PORDES, Ruth (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 27 Type: not specified

#### **Grid Activities in Canada**

Wednesday, 3 May 2006 09:40 (20 minutes)

Presenter: TAFIROUT, Reda (TRIUMF)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 28 Type: not specified

### ATLAS Data Analysis Infrastructure in Japan

Wednesday, 3 May 2006 10:00 (20 minutes)

Presenter: SAKAMOTO, Hiroshi (University of Tokyo)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 29 Type: not specified

### LCG Deployment and Operation in China

Wednesday, 3 May 2006 10:20 (20 minutes)

**Presenter:** SUN, Gongxing (IHEP, Chinese Academy of Science)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 30 Type: not specified

# Challenges in the Building of a National Scale Grid Infrastructure in Thailand

Wednesday, 3 May 2006 10:40 (20 minutes)

**Presenter:** UTHAYOPAS, Putchong (Tai National Grid Project)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 31 Type: not specified

# **Building the next generation Internet architecture** for Big Science (Remote Presentation)

Wednesday, 3 May 2006 11:30 (30 minutes)

Presenter: ST. ARNAUD, Bill (CANARIE)

Session Classification: Round Table

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### **Panel Discussion**

Wednesday, 3 May 2006 12:00 (30 minutes)

Presenter: LIN, Simon C. (ASGC)

Session Classification: Round Table

Contribution ID: 33 Type: not specified

#### **Panel Discussion**

Wednesday, 3 May 2006 12:30 (30 minutes)

**Presenter:** HUANG, Kenny (National Cheng Chi University)

Session Classification: Round Table

Contribution ID: 34 Type: not specified

### ATLAS Worldwide Distributed Data Production on the Grids

Wednesday, 3 May 2006 14:00 (20 minutes)

Presenter: REN, Zhongliang (Academia Sinica)

Session Classification: Application-HEP Computing

Contribution ID: 35 Type: not specified

### **CMS Computing**

Wednesday, 3 May 2006 14:20 (20 minutes)

**Presenter:** BAUERDICK, Lothar (Fermi National Accelerator Laboratory)

Session Classification: Application-HEP Computing

Contribution ID: 36 Type: not specified

# **Grid Application for Belle Experiment**

Wednesday, 3 May 2006 14:40 (20 minutes)

Presenter: NISHIDA, Shouhei (KEK)

Session Classification: Application-HEP Computing

Contribution ID: 37 Type: **not specified** 

#### IN2P3 Grid Activities in Worlwilde LHC Computing Grid Project

Wednesday, 3 May 2006 15:00 (20 minutes)

Presenter: CHOLLET, Frédérique (IN2P3)

Session Classification: Application-HEP Computing

Contribution ID: 38 Type: not specified

# An Intelligent Rule-Oriented Data Management System

Wednesday, 3 May 2006 14:00 (20 minutes)

**Presenter:** SCHROEDER, Wayne (San Diego Supercomputer Center)

Session Classification: Data Intensive

Contribution ID: 39 Type: not specified

#### **Presentation 2**

Wednesday, 3 May 2006 14:20 (20 minutes)

Presenters: YEN, Eric (ASGC); UENG, Wei-Long (Academia Sinica)

Session Classification: Data Intensive

Contribution ID: 40 Type: not specified

# **Grid-based Digital Libraries and Cheshire3**

Wednesday, 3 May 2006 14:40 (20 minutes)

**Presenter:** LARSON, Ray (University of California at Berkeley)

Session Classification: Data Intensive

Contribution ID: 41 Type: not specified

# **DILIGENT**: Digital Libraries Powered by the Grid

Wednesday, 3 May 2006 15:00 (20 minutes)

DILIGENT : Digital Libraries Powe ...

**Presenter:** MEHTA, Bhaskar (Fraunhofer IPSI)

Session Classification: Data Intensive

Contribution ID: 42 Type: not specified

### **Grid-enabled Drug Discovery in Silico Applications**

Wednesday, 3 May 2006 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** LEGRE, Yannick (OPERAS)

Session Classification: Application-Biomedicine

Contribution ID: 43 Type: not specified

# Large Scale Virtual Screening of Drug Design on the Grid

Wednesday, 3 May 2006 16:30 (30 minutes)

Presenters: LEE, Hurng-Chun (Academia Sinica); WU, Ying-Ta (Academia Sinica)

Session Classification: Application-Biomedicine

Contribution ID: 44

Type: not specified

# Using Grid to Facilitate Disease Risk Factor Analysis from Taiwan National Health Insurance Research Database

Wednesday, 3 May 2006 17:00 (30 minutes)

Presenter: LI, Jack Yu-Chuan (Taipei Medical University)

Session Classification: Application-Biomedicine

Contribution ID: 45 Type: not specified

### Sharing and Processing Medical Images on the Grid

Wednesday, 3 May 2006 17:30 (30 minutes)

Presenter: BLANQUER, Ignacio (University of Politechnidad Valencia)

Session Classification: Application-Biomedicine

Contribution ID: 46 Type: **not specified** 

# The German Grid Initiative D-Grid - Status and Perspectives

Wednesday, 3 May 2006 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** MICKEL, Klaus-Peter (FZK)

Session Classification: Operation & Management

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

### **Asia-Pacific Regional Operation Center Activities**

Wednesday, 3 May 2006 16:30 (30 minutes)

Presenter: TSAI, Min (Academia Sinica)

Session Classification: Operation & Management

Contribution ID: 48 Type: not specified

# Grid Deployment and Operations in the UK

Wednesday, 3 May 2006 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** COLES, Jeremy (RAL)

Session Classification: Operation & Management

Contribution ID: 49 Type: not specified

# **Enabling Grid for eSciencE (EGEE)**

Thursday, 4 May 2006 09:00 (40 minutes)

**Presenter:** JONES, Bob (CERN)

Session Classification: Plenary

Contribution ID: 50 Type: not specified

### The APAC National Grid Program in Australia

Thursday, 4 May 2006 09:40 (15 minutes)

**Presenter:** MOLONEY, Glenn (University of Melbourne)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 51 Type: not specified

### **Grid Activities at KEK**

Thursday, 4 May 2006 09:55 (15 minutes)

**Presenter:** KAWABATA, Setsuya (KEK)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 52 Type: not specified

#### **Towards a Grid Market Hub**

Thursday, 4 May 2006 10:10 (15 minutes)

Presenter: WONG, Lawrence (National Grid Office, Singapore)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 53 Type: not specified

# Computing and Information Grid Development in Thailand

Thursday, 4 May 2006 10:25 (15 minutes)

Computing and Information Grid  $\dots$ 

**Presenter:** VANNARAT, Sornthep (NECTEC)

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 54 Type: **not specified** 

# gLite the Middleware for EGEE - Status and Future

Thursday, 4 May 2006 11:30 (30 minutes)

Presenter: JONES, Bob (CERN)

**Session Classification:** Grid Middleware & Interoperation

Contribution ID: 55 Type: **not specified** 

# Middlewre Research and Development in the NAREGI Project - International Standards Strategy

Thursday, 4 May 2006 12:00 (30 minutes)

Presenter: MATSUOKA, Satoshi (NAREGI)

**Session Classification:** Grid Middleware & Interoperation

Contribution ID: 56 Type: not specified

#### **Presentation 3**

Thursday, 4 May 2006 12:30 (30 minutes)

Presenter: LIVNY, Miron (University of Wisconsin)

**Session Classification:** Grid Middleware & Interoperation

Contribution ID: 57 Type: **not specified** 

#### Cosmic Variability - the IT Challenges in Mass Data Management in Astronomical Databases

Thursday, 4 May 2006 11:30 (30 minutes)

**Presenters:** KO, Chung-Ming (National Central University); CHEN, Wen-Ping (National Central

University)

Session Classification: eScience

Contribution ID: 58 Type: not specified

# **GeoGrid: Integrated Platform for Applications of Remote Sensing**

Thursday, 4 May 2006 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** LIU, Cheng-Chien (National Cheng Kung University)

Session Classification: eScience

Contribution ID: 59 Type: not specified

### **Application of TWGrid on Taiwan Seismology**

Thursday, 4 May 2006 12:30 (30 minutes)

**Presenter:** LIANG, Wen Tzong (Academia Sinica)

Session Classification: eScience

Contribution ID: 60 Type: not specified

# High Performance and Technical Computing in Microsoft

Thursday, 4 May 2006 14:00 (30 minutes)

Presenter: GAGLIARDI, Fabrizio (Microsoft)

Session Classification: Industry Track

IT as Service

Contribution ID: 61 Type: not specified

#### IT as Service

Thursday, 4 May 2006 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** HSU, Meichun (HP)

**Session Classification:** Industry Track

Contribution ID: 62 Type: not specified

#### **Presentation 3**

Thursday, 4 May 2006 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** LEE, Paul (ORACLE)

**Session Classification:** Industry Track

Contribution ID: 63 Type: not specified

# Service Challenge 4 - Ramping up to Full Nominal Data Rates

Thursday, 4 May 2006 14:00 (20 minutes)

**Presenter:** SHIERS, Jamie (CERN)

**Session Classification:** Service Challenges

Contribution ID: 64 Type: **not specified** 

# Commitment of TOKYO-LCG2 to ATLAS Computing System Commissioning

Thursday, 4 May 2006 14:20 (20 minutes)

Presenter: SAKAMOTO, Hiroshi (University of Tokyo)

**Session Classification:** Service Challenges

Contribution ID: 65 Type: not specified

# Status of the Australian Tier 2 Facility and Plans for SC4

Thursday, 4 May 2006 14:40 (20 minutes)

**Presenter:** LA ROSA, Marco (University of Melbourne)

**Session Classification:** Service Challenges

Contribution ID: 66 Type: not specified

### **ASGC Tier1 Center and Service Challenge Activities**

Thursday, 4 May 2006 15:00 (20 minutes)

Presenter: SHIH, Jason (Academia Sinica)

**Session Classification:** Service Challenges

Contribution ID: 67 Type: not specified

### The Semantic Grid: Enabling e-Science

Thursday, 4 May 2006 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** DE ROURE, David (University of Southampton)

Session Classification: Grid Technology

Contribution ID: 68 Type: not specified

### Managing (Dis)Honorable Guests - Roles for Grid Security

Thursday, 4 May 2006 16:30 (30 minutes)

Presenter: SKOW, Dane (Argonne National Laboratory and the University of Chicago)

**Session Classification:** Grid Technology

Contribution ID: 69 Type: not specified

# **Thailand Grid Certificate Authority**

Thursday, 4 May 2006 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** U-RUEKOLAN, Suriya (NECTEC)

Session Classification: Grid Technology

Contribution ID: 70 Type: not specified

# Network Monitoring Challenges for High Performance, Long-Latency End-to-end Paths

Thursday, 4 May 2006 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** COTTRELL, Les (Stanford Linear Accelerator Center)

Session Classification: Long Latency Transfer

Contribution ID: 71 Type: not specified

#### **Presentation 2**

Thursday, 4 May 2006 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** CHANG, Yu-Ling (Academia Sinica)

**Session Classification:** Long Latency Transfer

Contribution ID: 72 Type: not specified

# Malaysia's National Grid, Bioinformatics and MIMOS

Thursday, 4 May 2006 10:40 (15 minutes)

**Presenter:** LUKE, Jingyuan (Malaysian Institute of Microelectronic Systems (MIMOS))

Session Classification: Grid Activities in Asia Pacific