# International Symposium on Grids & Clouds (ISGC) 2013

### **Report of Contributions**

TBA

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### **TBA**

Tuesday, 19 March 2013 09:00 (55 minutes)

**Presenter:** NEWHOUSE, Steven (EGI.eu, NL)

Session Classification: Opening Ceremony

TBA

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### **TBA**

Tuesday, 19 March 2013 09:55 (55 minutes)

**Presenter:** KATZ, Daniel (University of Illinois)

Session Classification: Opening Ceremony

Contribution ID: 3 Type: not specified

### First tutorial on UNIO / Xplor-NIH

Tuesday, 19 March 2013 11:10 (1h 50m)

Session Classification: WeNMR Workshop

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### e-Science Activities in Taiwan

Tuesday, 19 March 2013 11:10 (30 minutes)

**Presenters:** YEN, Eric (ASGC); LIN, Simon C. (ASGC)

**Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

#### Talk 2

Tuesday, 19 March 2013 11:40 (20 minutes)

Presenter: HWANG, Soonwook (Korea Institute of Science and Technology Information)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

Talk 3

Contribution ID: 6 Type: not specified

#### Talk 3

Tuesday, 19 March 2013 12:00 (20 minutes)

Presenter: JACOB, Abey (Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC), ID)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### Talk 4

Tuesday, 19 March 2013 12:20 (10 minutes)

 $\textbf{Presenter:} \quad \textbf{SRICHAIKUL}, \textbf{Piyawut (National Electronics and Computer Technology Center (NECTEC)}, \\$ 

TH)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 8 Type: not specified

### A Trust Framework for Security Collaboration among Infrastructures

Tuesday, 19 March 2013 13:30 (30 minutes)

**Presenter:** KELSEY, David (STFC-RAL)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

### European Grid Infrastructure: services to access a distributed e-infrastructure

Tuesday, 19 March 2013 14:00 (30 minutes)

Presenter: FERRARI, Tiziana (EGI.eu, NL)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 10 Type: not specified

### EGI grid middleware and distributed computing infrastructures integration

Tuesday, 19 March 2013 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** IMAMAGIC, Emir (SRCE, HR)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 11 Type: not specified

### EMI Security model and the future in Clouds

Tuesday, 19 March 2013 13:30 (30 minutes)

Presenter: WHITE, John (NeIC)

Session Classification: Middleware & Interoperability

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### Federated Grid Access Using EMI Security Token Service

Tuesday, 19 March 2013 14:00 (30 minutes)

Presenter: MIKKONEN, Henri (Helsinki Institute of Physics, FI)

Session Classification: Middleware & Interoperability

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### Data Transfer Improvement for Temporal User Account Resources

Tuesday, 19 March 2013 14:30 (30 minutes)

Presenter: SAGA, Kazushige (Fujitsu Limited, JP)

Session Classification: Middleware & Interoperability

Contribution ID: 14 Type: not specified

### Big Data Challenges in the Humanities and Social Sciences

Tuesday, 19 March 2013 13:30 (30 minutes)

Presenter: DOORN, Peter (Data Archiving and Networked Services (DANS), NL)

Session Classification: Humanities & Social Sciences

Contribution ID: 15 Type: not specified

### Using Grid Computing to Validate an Agent-Based Model for State Identification

Tuesday, 19 March 2013 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** LIU, Frank (National Sun Yat-Sen University)

Session Classification: Humanities & Social Sciences

Contribution ID: 16 Type: not specified

### Analysing Social Media: "Big Data" and the Social Sciences

Tuesday, 19 March 2013 14:30 (15 minutes)

**Presenter:** CHOI, Christopher (University of St Andrews, UK)

Session Classification: Humanities & Social Sciences

Contribution ID: 17 Type: not specified

## Micro Discrete Events and Macro Continuous Social Outcomes: Migration Flows Analysis and Scientific Computing Challenges for Social Scientists

Tuesday, 19 March 2013 14:45 (15 minutes)

Presenter: LIN, Ji-Ping (Academia Sinicca)

Session Classification: Humanities & Social Sciences

Contribution ID: 18 Type: not specified

### 352 sites, 54 countries, 1 security team - Operational Security in EGI

Tuesday, 19 March 2013 15:20 (30 minutes)

Presenters: NIXON, Leif (EGI.eu, NL); GABRIEL, Sven (Nikhef/EGI)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 19 Type: not specified

### **Topics of SHA-2 Based Certificates in the High Performance Computing Infrastructure in Japan**

Tuesday, 19 March 2013 15:50 (30 minutes)

**Presenter:** SAKANE, Eisaku (National Institute of Informatics)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 20 Type: not specified

### A dynamic monitoring framework and methodologies adapted for Grid GARUDA

Tuesday, 19 March 2013 16:20 (30 minutes)

Presenter: JACOB, Abey (Centre for Development of Advanced Computing (C-DAC), ID)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 21 Type: not specified

### Grid and cloud computing services for tsunami simulation

Tuesday, 19 March 2013 15:20 (30 minutes)

Presenter: HSU, John (Academia Sinica, TW)

**Session Classification:** Earth & Environmental Sciences & Biodiversity

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### The Framework of Novel k-means Embedded Cloud Computing Platform for Real-time Unmanned Aerial Vehicle (UAV) Remote Sensing Images Processing

Tuesday, 19 March 2013 15:50 (30 minutes)

**Presenter:** LIN, Feng-cheng (Feng Chia University, TW)

Session Classification: Earth & Environmental Sciences & Biodiversity

Contribution ID: 23 Type: not specified

### Common Operations of Environmental Research Infrastructures: the ENVRI project

Tuesday, 19 March 2013 16:20 (15 minutes)

**Presenter:** LEGRÉ, Yannick (OPERAS AISBL)

Session Classification: Earth & Environmental Sciences & Biodiversity

Contribution ID: 24 Type: not specified

### Analyse Common Requirements for Environmental Research Infrastructures

Tuesday, 19 March 2013 16:35 (15 minutes)

Presenters: LEGRÉ, Yannick (OPERAS AISBL); CHEN, Yin (Cardiff University, UK)

Session Classification: Earth & Environmental Sciences & Biodiversity

Contribution ID: 25 Type: not specified

### The DCH-RP Project

Tuesday, 19 March 2013 15:20 (30 minutes)

Presenter: BARBERA, Roberto (University of Catania and INFN, IT)

Session Classification: Humanities & Social Sciences

Contribution ID: 26 Type: not specified

### Measuring the impact of e-infrastructure dissemination and outreach

Tuesday, 19 March 2013 15:50 (30 minutes)

Presenter: QADIR, Zara (e-ScienceTalk, UK)

Session Classification: Humanities & Social Sciences

Contribution ID: 27 Type: not specified

### The Remote Sensing Archaeology of the Fuzhou City Site

Tuesday, 19 March 2013 16:20 (30 minutes)

**Presenters:** GAO, Huaguang (The Natinal Museum of China, CN); YANG, Lin (The Natinal Museum

of China, CN); YAO, Yueyin (The Natinal Museum of China, CN)

Session Classification: Humanities & Social Sciences

Contribution ID: 28 Type: not specified

#### Talk 1

Wednesday, 20 March 2013 09:00 (45 minutes)

Presenter: TURUNEN, Esa (Sodankylä Geophysical Observatory, FI)

Session Classification: Keynote Session

Talk 2

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### Talk 2

Wednesday, 20 March 2013 09:45 (45 minutes)

Presenter: DENG, Yuefan (Stony Brook University, US)

Session Classification: Keynote Session

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### Talk 1

Wednesday, 20 March 2013 11:00 (18 minutes)

Presenter: YAN, Baoping (Chinese Academy of Science (CAS), CN)

**Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

Talk 2

Contribution ID: 31 Type: not specified

#### Talk 2

Wednesday, 20 March 2013 11:18 (18 minutes)

**Presenter:** NAPIS, Suhaimi (Universiti Putra Malaysia)

**Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### Talk 3

Wednesday, 20 March 2013 11:36 (18 minutes)

**Presenter:** MICHALEWICZ, Marek T. (A\*STAR Computational Resource Centre, SG)

**Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 33 Type: not specified

### e-Science Activities in Philippines

Wednesday, 20 March 2013 11:54 (18 minutes)

Presenters: VILLORENTE, Denis F. (ASTI, PH); BANZON, Peter Antonio (ASTI, PH)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

Talk 5

Contribution ID: 34 Type: not specified

#### Talk 5

Wednesday, 20 March 2013 12:12 (18 minutes)

Presenter: BAASAN, Nergui (Mongolian Academy of Sciences, MN)

**Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 35 Type: not specified

### The WeNMR project: operating a worldwide grid and cloud infrastructure for structural biology

Wednesday, 20 March 2013 14:00 (30 minutes)

Presenter: VERLATO, Marco (National Institute of Nuclear Physics, IT)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 36 Type: not specified

### Efficient Management of System Logs using a Cloud

Wednesday, 20 March 2013 14:30 (30 minutes)

Presenter: BOOO, Radoslav (CESNET, CZ)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 37 Type: not specified

# Network Traffic Analysis using HADOOP Architecture

Wednesday, 20 March 2013 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** ZENG, SHAN (IHEP)

**Session Classification:** Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 38 Type: not specified

# dCache: dependable storage for new distributed communities

Wednesday, 20 March 2013 14:00 (30 minutes)

d Cache: dependable storage for ne  $\dots$ 

**Presenter:** MILLAR, Paul (DESY)

Session Classification: Data Management

Contribution ID: 39 Type: not specified

## SCALA: A framework for graphical operations for iRODS

Wednesday, 20 March 2013 14:30 (30 minutes)

Presenter: TAKASE, Wataru (KEK)

Session Classification: Data Management

Contribution ID: 40 Type: not specified

# A comparative study between two data management systems dCache and irods

Wednesday, 20 March 2013 15:00 (15 minutes)

**Presenter:** RESSMANN, Doris (Karlsruher Institute of Technology, DE)

Session Classification: Data Management

Contribution ID: 41 Type: not specified

# A comparison for data transfer methods and protocols with DPM in the ATLAS experiment

Wednesday, 20 March 2013 15:15 (15 minutes)

Presenter: LIAO, Shu-ting (Academia Sinica Grid Computing Centre (ASGC), TW)

Session Classification: Data Management

Contribution ID: 42 Type: not specified

# The agINFRA Science Gateway for Agricultural Sciences

Wednesday, 20 March 2013 14:00 (30 minutes)

Presenter: BRUNO, Riccardo (INFN, IT)

Session Classification: Earth & Environmental Sciences & Biodiversity

Contribution ID: 43 Type: not specified

# The EarthServer project and its Lighthouse Applications: Exploiting Science Gateways and Mobile Clients for Big Earth Data Analysis

Wednesday, 20 March 2013 14:30 (30 minutes)

Presenter: BARBERA, Roberto (University of Catania and INFN, IT)

Session Classification: Earth & Environmental Sciences & Biodiversity

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

### The development and public services of Geospatial Data Cloud

Wednesday, 20 March 2013 15:00 (15 minutes)

Presenter: WANG, Xuezhi (Chinese Academy of Sciences, CN)

Session Classification: Earth & Environmental Sciences & Biodiversity

Contribution ID: 45 Type: **not specified** 

### Coordination of Research e-Infrastructure Activities Toward an International Virtual Environment for Biodiversity: the CReATIVE-B project

Wednesday, 20 March 2013 15:15 (15 minutes)

Presenter: LEGRÉ, Yannick (OPERAS AISBL)

Session Classification: Earth & Environmental Sciences & Biodiversity

Contribution ID: 46 Type: not specified

### The HEP transition to IPv6

Wednesday, 20 March 2013 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** KELSEY, David (STFC-RAL)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

### IPv6 Deployment at IHEP

Wednesday, 20 March 2013 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** QI, Fazhi (Institute of High Energy Physics,CAS)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Contribution ID: 48 Type: not specified

### The Operation and Maintenance of IHEP Online Cluster

Wednesday, 20 March 2013 17:00 (30 minutes)

Presenter: SHI, Jingyan (IHEP)

Session Classification: Infrastructure & Operations Management

Type: not specified

Contribution ID: 49

# Evaluation of the OGF GridRPC Data Management library, and study of its integration into an International Sparse Linear Algebra Expert System

Wednesday, 20 March 2013 16:00 (30 minutes)

**Presenter:** CANIOU, Yves (JFLI, University of Tokyo, INRIA, CNRS, JP)

Session Classification: Data Management

Contribution ID: 50 Type: not specified

# **Extending the CHAIN Knowledge Base to Open Access Linked Data using KLIOS**

Wednesday, 20 March 2013 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** INSERRA, Giuseppina (INFN, IT)

Session Classification: Data Management

Contribution ID: 51 Type: not specified

## **Xrootd Federation: A Panacea or a Placebo? A Tier 1 Perspective**

Wednesday, 20 March 2013 17:00 (15 minutes)

Xrootd Federation: A Panacea or a ...

**Presenter:** DE WITT, Shaun (Culham Centre for Fusion Energy)

Session Classification: Data Management

Contribution ID: 52 Type: not specified

### A web-based utility for Grid data management

Wednesday, 20 March 2013 17:15 (15 minutes)

Presenters: DANIELE, Cesini (INFN CNAF, IT); FATTIBENE, Enrico (INFN CNAF, IT)

Session Classification: Data Management

Contribution ID: 53 Type: not specified

## Standard-based Interoperability amongst Local, Grid and Cloud Resources Distributed Worldwide

Wednesday, 20 March 2013 16:00 (30 minutes)

Presenter: BARBERA, Roberto (University of Catania and INFN, IT)

**Session Classification:** Middleware & Interoperability

Contribution ID: 54 Type: not specified

# The Dynamic Federations: federate Storage on the fly using HTTP/WebDAV and DMLite

Wednesday, 20 March 2013 16:30 (30 minutes)

Presenter: FURANO, Fabrizio (CERN, CH)

Session Classification: Middleware & Interoperability

Contribution ID: 55 Type: **not specified** 

# "Single Sign-In" User Centered Computing (SUCC) for HEP

Wednesday, 20 March 2013 17:00 (30 minutes)

**Presenter:** ZVADA, Marian (Karlsruhe Institute of Technology, DE)

Session Classification: Middleware & Interoperability

Contribution ID: 56 Type: not specified

### Talk 1

Thursday, 21 March 2013 09:00 (30 minutes)

Presenter: BAUERDICK, Lothar (Fermi National Accelerator Laboratory, US)

Session Classification: Keynote Session

Contribution ID: 57 Type: not specified

### Talk 2

Thursday, 21 March 2013 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** FERRARI, Tiziana (EGI.eu, NL)

Session Classification: Keynote Session

Contribution ID: 58 Type: not specified

#### Talk 3

Thursday, 21 March 2013 10:00 (30 minutes)

Presenter: LIN, Simon C. (ASGC)

Session Classification: Keynote Session

Contribution ID: 59 Type: not specified

### e-Science Activities in Australia

Thursday, 21 March 2013 10:50 (30 minutes)

**Presenter:** MOLONEY, Glenn (University Of Melbourne, NeCTAR, AU)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 60 Type: not specified

#### Talk 2

Thursday, 21 March 2013 11:20 (30 minutes)

**Presenter:** AIDA, Kento (National Institute of Informatics)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 61 Type: not specified

#### Talk 3

Thursday, 21 March 2013 11:50 (15 minutes)

Presenter: NGUYEN, Hong-Quang (Institut de la Francophonie pour l'Informatique, VN)

**Session Classification:** e-Science Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 62 Type: not specified

#### News on Grids and Cloud Activities in Vietnam

Thursday, 21 March 2013 12:05 (15 minutes)

Presenter: NGUYEN, Hong-Quang (Institut de la Francophonie pour l'Informatique, VN)

Session Classification: e-Science Activities in Asia Pacific

Contribution ID: 63 Type: not specified

### FermiCloud Update - ISGC 2013

Thursday, 21 March 2013 13:20 (30 minutes)

**Presenter:** CHADWICK, Keith (Fermilab, US)

Session Classification: Infrastructure Clouds & Virtualisation

Contribution ID: 64 Type: not specified

### NeCTAR Research Cloud - One year online

Thursday, 21 March 2013 13:50 (30 minutes)

**Presenter:** FIFIELD, Tom (NeCTAR, AU)

Session Classification: Infrastructure Clouds & Virtualisation

Contribution ID: 65 Type: not specified

### The EGI pan-European Federation of Clouds

Thursday, 21 March 2013 14:20 (30 minutes)

**Presenter:** MATTEO, Turilli (University of Oxford, UK)

Session Classification: Infrastructure Clouds & Virtualisation

Contribution ID: 66 Type: not specified

# WeNMR: a worldwide structural biology community. Deciphering the behavior of the users of our web portals

Thursday, 21 March 2013 13:20 (18 minutes)

**Presenter:** BONVIN, Alexandre M.J.J. (Utrecht University)

**Session Classification:** Biomedicine & Life Sciences

Contribution ID: 67 Type: **not specified** 

# Geant4 Based Particle Therapy System Simulation Framework with Universal Grid Interface

Thursday, 21 March 2013 13:38 (18 minutes)

Presenter: ASO, Tsukasa (Nagaoka University of Technology, JP)

**Session Classification:** Biomedicine & Life Sciences

Contribution ID: 68 Type: not specified

# A Virtual Microscope System in a Cloud Environment for Histology Learning

Thursday, 21 March 2013 13:56 (18 minutes)

**Presenter:** CHEN, Lih-shyang (National Cheng Kung University, TW)

Session Classification: Biomedicine & Life Sciences

Contribution ID: 69 Type: not specified

# A Framework for the Analysis of Medical Data with the Sonification Technique

Thursday, 21 March 2013 14:14 (18 minutes)

Presenter: LA ROCCA, Giuseppe (EGI Foundation)

**Session Classification:** Biomedicine & Life Sciences

Contribution ID: **70** Type: **not specified** 

# Scheduling on virtual screening platform for multi-user

Thursday, 21 March 2013 14:32 (18 minutes)

**Presenter:** NGUYEN, Hong-Quang (Institut de la Francophonie pour l'Informatique, VN)

Session Classification: Biomedicine & Life Sciences

Contribution ID: 71 Type: not specified

# Accessing Scientific Applications through the WNoDeS Cloud Virtualization Framework

Thursday, 21 March 2013 15:10 (30 minutes)

Presenters: RONCHIERI, Elisabetta (INFN CNAF); VERLATO, Marco (National Institute of Nuclear

Physics, IT)

Session Classification: Infrastructure Clouds & Virtualisation

Contribution ID: 72 Type: not specified

# On deploying and operating cloud-based storage services for research

Thursday, 21 March 2013 15:40 (30 minutes)

**Presenter:** HERNANDEZ VILLANUEVA, Michel (DESY)

Session Classification: Infrastructure Clouds & Virtualisation

Contribution ID: 73 Type: not specified

### The Private Cloud Infrastructure at CERN

Thursday, 21 March 2013 16:10 (30 minutes)

Presenters: GUIJARRO, Manuel (CERN, CH); BELL, Tim (CERN, CH)

Session Classification: Infrastructure Clouds & Virtualisation

Talk 1

Contribution ID: 74 Type: **not specified** 

### Talk 1

Thursday, 21 March 2013 15:10 (30 minutes)

**Presenter:** NEWHOUSE, Steven (EGI.eu, NL)

Session Classification: Budiness Models & Sustainability

Contribution ID: 75 Type: **not specified** 

# EGI Unified Middleware Distribution: Provisioning of heterogeneous middleware components for a distributed e-Infrastructure

Thursday, 21 March 2013 15:40 (30 minutes)

Presenter: FERRARI, Tiziana (EGI.eu, NL)

**Session Classification:** Budiness Models & Sustainability

Contribution ID: 76 Type: not specified

## **BiG Grid and Beyond: the Dutch National** e-infrastructure

Thursday, 21 March 2013 16:10 (15 minutes)

**Presenter:** TEMPLON, Jeffrey (Nikhef)

Session Classification: Budiness Models & Sustainability

Contribution ID: 77 Type: **not specified** 

### The UK Grid infrastructure and future directions

Thursday, 21 March 2013 16:25 (15 minutes)

**Presenter:** COLES, Jeremy (University of Cambridge)

Session Classification: Budiness Models & Sustainability

Contribution ID: 78 Type: not specified

# Integrating IaaS Resources Into the ATLAS Distributed Computing Infrastructure

Friday, 22 March 2013 09:00 (30 minutes)

Presenters: SOBIE, Randall (University of Victoria, CA); TAYLOR, Ryan (University of Victoria,

CA)

Session Classification: Infrastructure Clouds & Virtualisation

Contribution ID: 79 Type: not specified

# The CMS openstack, openvswitch-ed, opportunistic, overlay, online-cluster Cloud (CMSoooooCloud)

Friday, 22 March 2013 09:30 (30 minutes)

Presenter: COARASA PEREZ, Jose Antonio (CERN, CH)

Session Classification: Infrastructure Clouds & Virtualisation

Contribution ID: **80** Type: **not specified** 

## Integrating OpenStack Cloud Resources into WLCG Tier 2 Grid

Friday, 22 March 2013 10:00 (15 minutes)

Presenter: HUANG, Joanna (CoEPP, AU)

Session Classification: Infrastructure Clouds & Virtualisation

Contribution ID: 81 Type: not specified

## **Cloud Computing at the RAL Tier 1 Centre**

Friday, 22 March 2013 10:15 (15 minutes)

**Presenter:** COLLIER, Ian (STFC-RAL)

Session Classification: Infrastructure Clouds & Virtualisation

Contribution ID: 82 Type: not specified

# System upgrade and future perspective for the operation of Tokyo Tier2 center

Friday, 22 March 2013 09:00 (30 minutes)

Presenter: NAKAMURA, Tomoaki (KEK)

Session Classification: Physics & Engineering Applications

Contribution ID: 83 Type: not specified

## The recent status of the Belle II computing

Friday, 22 March 2013 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** MIYAKE, Hideki (KEK/IPNS)

Session Classification: Physics & Engineering Applications

Contribution ID: 84 Type: not specified

# SIMULATION RESULT OF NANO SCALE TRANSISTOR WITH BALLISTIC CONDUCTING IN GRID COMPUTING

Friday, 22 March 2013 10:00 (30 minutes)

Presenter: BADRAKH, Otgonsuvd (Researcher at Institute of Mathematics and Digital technology,

Mongolian Academy of Sciences)

Session Classification: Physics & Engineering Applications

Contribution ID: 85 Type: not specified

### Talk 1

Friday, 22 March 2013 09:00 (20 minutes)

Presenter: SKOW, Dane (University of Texas at Austin, US)

Session Classification: Big Data

Contribution ID: 86 Type: not specified

### Talk 2

Friday, 22 March 2013 09:20 (20 minutes)

**Presenter:** MOLONEY, Glenn (University Of Melbourne, NeCTAR, AU)

Session Classification: Big Data

Talk 3

Contribution ID: 87 Type: not specified

## Talk 3

Friday, 22 March 2013 09:40 (25 minutes)

**Presenter:** LIN, Simon C. (ASGC)

Session Classification: Big Data

Contribution ID: 88 Type: not specified

## 100G R&D for Big Data at Fermilab

Friday, 22 March 2013 10:05 (25 minutes)

Presenter: GARZOGLIO, Gabriele (Fermilab, US)

Session Classification: Big Data

Contribution ID: 89 Type: not specified

# Porting workflows based on small and medium parallelism applications to the Italian Grid Infrastructure

Friday, 22 March 2013 11:00 (30 minutes)

Presenter: CESINI, Daniele (INFN-CNAF)

**Session Classification:** High Performance & Technical Computing (HPTC)

Contribution ID: 90 Type: not specified

#### 3.5 Millions Smartmeters in the Cloud

Friday, 22 March 2013 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** KŘENEK, Aleš (Masaryk University)

**Session Classification:** High Performance & Technical Computing (HPTC)

Contribution ID: 91 Type: not specified

# Simulated Worlds: Relaying HPC knowledge at secondary schools

Friday, 22 March 2013 12:00 (15 minutes)

Simulated Worlds: Relaying HPC  $\dots$ 

**Presenter:** BERLICH, Ruediger (Gemfony scientific UG (haftungsbeschraenkt))

**Session Classification:** High Performance & Technical Computing (HPTC)

Contribution ID: 92 Type: not specified

# Port a protein structure prediction application on BOINC platform

Friday, 22 March 2013 12:15 (15 minutes)

Presenter: WU, Wenjing (Chinese Academy of Sciences, CN)

**Session Classification:** High Performance & Technical Computing (HPTC)

Contribution ID: 93 Type: not specified

# Implementation of an ATLAS Tier 3 high-throughput computing infrastructure in an OpenStack Cloud

Friday, 22 March 2013 11:00 (30 minutes)

Presenters: HUANG, Joanna (CoEPP, AU); CODDINGTON, Paul (Australian Research Data Com-

mons)

Session Classification: Physics & Engineering Applications

Contribution ID: 94 Type: not specified

# ATLAS TDAQ System Administration: overview and evolution

Friday, 22 March 2013 11:30 (30 minutes)

Presenters: LEE, Christopher (CERN); BALLESTRERO, Sergio (University of Johannesburg, CH)

Session Classification: Physics & Engineering Applications

Contribution ID: 95 Type: not specified

# The ATLAS Distributed Computing: the challenges of the future

Friday, 22 March 2013 12:00 (30 minutes)

Presenters: FILIPCIC, Andrej (University of Tokyo, JP); SAKAMOTO, Hiroshi (The University of

Tokyo)

Session Classification: Physics & Engineering Applications

Contribution ID: 96 Type: not specified

## **EUDAT:** A Cross-Disciplinary Data Infastructure for Science

Friday, 22 March 2013 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** DE WITT, Shaun (Culham Centre for Fusion Energy)

Session Classification: Managing Distributed Computing System

Contribution ID: 97 Type: not specified

## **Grid Management using Instant Messaging**

Friday, 22 March 2013 11:30 (30 minutes)

Presenter: TAN, Nam Beng (Nanyang Polytechnic)

Session Classification: Managing Distributed Computing System

Contribution ID: 98 Type: not specified

## "Social" Science Gateways to e-Infrastructures

Friday, 22 March 2013 12:00 (15 minutes)

**Presenter:** FARGETTA, Marco (COMETA/INFN, IT)

Session Classification: Managing Distributed Computing System

Contribution ID: 99 Type: not specified

# Survey of Energy-Efficient Scheduling of Scientific Workflows in Heterogeneous Systems

Friday, 22 March 2013 12:15 (15 minutes)

**Presenter:** UMAR AMBURSA, Faruk (Universiti Putra Malaysia (UPM), MY)

Session Classification: Managing Distributed Computing System

Contribution ID: 100 Type: not specified

## **Closing Keynote**

Friday, 22 March 2013 12:30 (45 minutes)

**Presenter:** LEHRACH, Hans (Max Planck Institute for Molecular Genetics, DE)

Session Classification: Closing

Closing

Contribution ID: 101 Type: not specified

## Closing

Friday, 22 March 2013 13:15 (15 minutes)

Presenters: LIN, Simon C. (ASGC); NEWHOUSE, Steven (EGI.eu, NL)

Session Classification: Closing